Oбщи условия за използване на уебсайт и е-магазин

Скъпи клиенти, моля прочетете и се запознайте с настоящите Oбщи условия за обслужване на магазин Olea Beauty.

1. Общи условия

Настоящите Общи условия представляват правно споразумение със задължителна, обвързваща сила между Олеа Бюти (магазин) и потребителите (Вие) във връзка с услугите, предлагани от oleabeauty.com. С разглеждането на страниците, натискането на обектите или връзките, разположени на страниците на oleabeauty.com, Вие се съгласявате, приемате и се задължавате да спазвате тези Условия за обслужване.

Olea Beauty е регистрирана търговска марка на „Олеа Бюти” ЕООД.

„Олеа Бюти” ЕООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление: гр. Пловдив 4003, ул. “Хан Телериг” 5, ЕИК: 206012666.

2. За поверителността на Вашите данни

Olea Beauty обработва и предприема мерки за защита на личните данни на потребителите съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни. Потребителите се съгласяват, че Olea Beauty има право да обработва личните им данни във връзка с използването на услугите на уебсайта. За да Ви обслужваме и изпълняваме Вашите поръчки е необходимо приемането на следните данни:

● име и фамилия
● e-mail
● телефон за връзка
● адрес за фактура и доставка
● пощенски код

В последствие имате възможност да коригирате тези данни от Вашия личен профил.

Данните, които ще получим при поръчката, регистрацията или разглеждането на страниците, ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – приемане и изпълнение на поръчки, Абонамент за новини, връзка с Вас в случай на проблеми, свързани с поръчката и подобряване на обслужването на Olea Beauty. Ние гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани за Абонамента за новини, могат да прекратят абонамента си по всяко време от връзката, разположена в края на всяка новина.

Вашият потребителският профил може да бъде изтрит от системата на Olea Beauty заедно с прилежащите към него данни при желание от Ваша страна.

3. Поръчки

Всяка поръчка на продукт или услуга през системата на Olea Beauty е свързана със задължение за плащане по избран от Вас начин на плащане. Поръчки приемаме 24 часа в денонощието, също и в почивните дни и в дните на официалните празници. В процеса на поръчка, имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, e-mail, телефон, адрес, пощенски код, начинa на доставка и начина на плащане.

За всяка направена поръчка ще получите потвърждение по e-мейл. За промяна в статуса на поръчката (потвърждение, обработване, изпращане и др.) ще бъдете уведомявани по е-мейл. Състоянието на текущата, както и на предишни поръчки, можете да следите от Вашия личен профил.

Поръчката на продукт/и през е-магазина означава изразено съгласие за сключване на договор за дистанционна продажба, който се регулира от Закона за защита на потребителите. Заради избягване на грешки, не приемаме поръчки по телефон. Винаги можете да се свържете с на телефон: +359 878 95 79 67 за да получите информация за нашите продукти, услуги, за да заявите рекламация или да проверите статуса на вече направена поръчка през системата на Olea Beauty.

4. Цени

Всички цени са в лева с включен ДДС. Цените на продуктите са показани без цената за доставка, за която можете да се информирате от следната страница: Условия за доставка и плащане или да получите информация за нея в процеса на поръчка.

5. Проблеми при изпълнение на поръчки

При допуснати технически грешки от страна на потребителя в информацията, предоставена от него при извършване на поръчката, магазинът има правото да откаже изпълнението на поръчката без да дължи обезщетение на потребителя. В случай на заплатени от страна на потребителя суми за определена поръчка/и, които по горните причини не могат да бъдат изпълнени, магазинът се задължава да ги възстанови, като удържи от преведената сума транспортните разходи, застраховки и банкови такси.

При несъответствие между получените и поръчаните продукти или възникване на неточност по наша вина, ще поемем разходите по последващо връщане и замяна на несъответстващите продукти. При невъзможност за доставка не по вина на Olea Beauty (не се намирате на посочения адрес или не отговаряте на обажданията на доставчика), Вашата поръчка ще бъде върната при нас докато се свържем с Вас.

6. Плащане

Поръчките се заплащат по Ваш избор, по един от методите, посочени в е-магазина. При избор на метод за плащане, различен от наложен платеж, Вие изразявате съгласието си да заплатите цената на Вашата поръчка авансово на посочената от нас банкова сметка.

Предлагаме 2 начина за плащане:

1. Плащане при доставка: при получаване на поръчката, плащате на куриера.
2. Плащане с кредитна карта и Paypal: плащате в процеса на поръчката.

7. Доставка и получаване на продукти

1. С изпращането на потвърждение за поръчка, Вие се съгласявате да заплатите цената на избраните продукти и посочената стойност на транспортните разходи.
2. Доставка на адрес: избира се в процеса на поръчка след попълване на точен адрес, имена, пощенски код и допълнителни инструкции.

8. Отказ от поръчка и връщане

Можете да върнете закупените от нас продукти без причина за връщане в рамките на 14 дни от датата на закупуването при следните условия:

● Продуктите да са в оригиналната си опаковка.
● Да няма следи от употреба, нарушен вид или зацапване.
● Да включите оригиналната фактура или поръчка, с която сте получили продуктите (с Вашата поръчка ще получите придружаващ документ – фискален бон при плащане при доставка или фактура по Ваше желание).
● Разходите по връщането на продуктите са за Ваша сметка.

Можете да замените продуктите с други или да възстановим стойността им, ако не желаете замяна. Възстановяваме стойността на продуктите, без стойността на доставката. Всички суми, платени при доставка, възстановяваме само по банков път на Ваша лична сметка в срок до 14 дни от датата, на която сте ни уведомили за Вашия отказ от поръчка. Всички суми, платени с дебитна/кредитна карта, възстановяваме на същата сметка (карта), от която е извършено плащането.

Адрес за връщане на продукти:

Олеа Бюти ЕООД

ул. “Златю Бояджиев” 30

гр. Пловдив 4003

9. Условия, срок и начини за упражняване на правото на отказ

За да упражни правото си на отказ, Потребителят трябва да попълни и подаде по електронен път Стандартния Формуляр за Отказ преди изтичането на срока за отказ от договора (14 дни от получаването на стоката).

10. Рекламации и въпроси към нас

Моля, свържете се с нас на телефон +359 878 95 79 67, за да обсъдим всякакви въпроси, свързани с продуктите или услугите, предоставяни от Olea Beauty.  Също така можете да попълните следната форма за контакт или да ни изпратите имейл на oleabeautybulgaria@gmail.com.

11. Спорове. Алтернативно решаване на спорове

Надзорен орган за защита правата на потребителите в България е Комисията за защита на потребителите с адрес: 1000 гр. София, пл.”Славейков” №4А, ет.3, 4 и 6; тел.: (02) 980 25 24; факс: (02) 988 42 18; гореща линия: 0700 111 22 ; уебсайт: www.kzp.bg.

При спорове относно задължения, произтичащи от договори за онлайн продажби, при който не е постигнато споразумение, Вие можете да отнесете спора към органите за алтернативно решаване на потребителски спорове (АРС) при условията и по реда на чл.181а и сл. от ЗЗП. Допълнителна информация за алтернативното решаване на потребителски спорове може да се открие в уебсайта на Комисията за защита на потребителите на адрес https://kzp.bg и в платформата за онлайн решаване на спорове ОРС.

12. Промяна на цени на стоки

Магазинът има право да променя цените по всяко време, без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална към момента на даване на поръчката.

13. Права и отговорности на страните

Олеа Бюти ЕООД запазва правото си да изменя и допълва настоящите Общи Условия по всяко време, като всички такива изменения и допълнения влизат в сила без да е необходимо предварително съгласие на потребителите. Измененията и допълненията влизат в сила автоматично, от момента на публикуването им на интернет страницата на Магазина: www.oleabeauty.com. Потребителят има задължението да посещава периодично страницата с Общите условия, за да се запознае с евентуални промени.